Kolmen viikon kesäloma käsitti lähinnä mökkeilyä, uimista ja grillaamista - kaikki sekä koirien että omistajien lempilomapuuhia! Mökkeilyä tuli harrastettua varsin monipuolisesti Itä- ja Länsi-Suomesta aina Oulun lääniin saakka ja puuhastelua riitti joka mökillä. Jylle kulki tosi hyvin mukana, vaikka ikää olikin lähtiessä ainoastaan vähän reilut pari kuukautta. Hyvä vaan, että tottuu heti pienestä pitäen reissaamiseen ja uusiin paikkoihin: helpottaahan se elämää, kun koirasta ei tule pullossa kasvanutta arkajalkaa.

Mökillä sisäsiistiksi opettaminen oli siinä mielessä helppoa, että pennun pystyi päästämään suoraan ovesta nurmikolle tarpeilleen. Kaupungissa pitää ajella hissillä ja kävellä asfalttien yli nurmialueelle. Tosin siinä mielessä sisäsiistiksi opettelu hankaloitui eri paikoissa mökkeillessä, ettei käytössä ollut yhtä tiettyä "sanomalehtinurkkausta" tarpeiden toimittamista varten. Pääsääntöisesti tarpeet kyllä hoituivat hienosti pihanurmelle, kunhan vaan omistajat jaksoivat aukoa ulko-ovia tarpeeksi ahkerasti :)

 

 

Tästä matka voi alkaa!

 

Jylle ja Domi kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa heti loman alussa kun saavuimme Jyllen kanssa mökille, jossa Domi oli ollut jo etukäteen nauttimassa kesästä. Kohtaaminen sujui hyvin - paikalla oli myös muita koiria, ja Jylle sopeutui laumaan varsin nopeasti.

 

Tottakai mökillä myös uitiin: Domi ui mielellään noutaessaan keppejä vedestä. Jyllekin uskaltautui uimaan meidän muiden perässä, kunhan ranta oli tarpeeksi matala, että veteen pystyi kahlaamaan pikkuhiljaa.

 

 

Veneily oli hauskaa kaikkien mielestä, eivätkä koirat arastelleet ollenkaan, vaikka meno perämoottorilla olikin aika meluisaa. Koirat osasivat hyvin varoa putoamasta laidan yli, eivätkä onneksi myöskään innostuneet yrittämään kaataa koko paattia :)

 

Kävimme myös vaellusreitillä ulkoilemassa ja grillaamassa. Tosin "vaelluksen" pituus oli karsittava muutamaan kilometriin, sillä 10-viikkoinen pikkupentu väsähtää metsässä juoksemisesta helposti, kuten kuvasta näkyy. Ensi kesänä on kyllä päästävä kunnon vaellukselle koko poppoon voimin! Silloin Jyllekin on jo niin iso, että jaksaa helposti muutaman päivän vaelluksen (voisi omistajilla loppua kunto ennenkuin koirilla...).

 

Kesälomalainen kysyy: Onko pakko lähtee kaupunkiin jos ei taho?!